Followers

Friday, 10 March 2017

Sabah part 3 - kinabalu park

Sambung perjalanan ke kinabalu park pulak.. Sebelum tu singah beli kepak ayam bakar dulu.


Mmg mebeles kepak ayam ni bg yg suka pedas.. Sos black paper tu pedas amat tp sedap. Camne tu.. Kalau nk tau korang kena beli dan rasa sendri. Tapau je kepak ni sbb masing2 masih kenyang.

Kinabalu park ni nk msk bayar rm3 sorang. Kami terus menuju ke timpohon tempat check point pertama pendakian.




Nak ke timpohon korang boleh drive tau.. Xyah gigih mendaki lak. Hiii


Kat sini lagi sejuk. Abg amzar jumpa 4-5 ekor tupai yg jinak.. Boleh bagi makan kat tapak tangan. Seronok lah bercerita pasal tupai tu.






Dan sbb dah tengah ari kabus dah tak berapa tebal so akhirnya boleh nampak puncak gunung kinabalu. Rasa cam sangat dekat je. Ewahhh mampu ke nk sampai kan.

Yg peliknya gambor jelas puncak nan hado plak. Tak kisah lah janji posing berlatar belakang gunung.. Harus lah kan.. Dah sampai sabah wajib lah tengok gunung kinabalu.

Ok next tempat sepatutnya rumah terbalik. Tapi semua tidur kerana kepenatan terskip lah tempat tu.. Ina suggest kalau korang dr kk ke kundasang elok singgah otw ke kundasang sbb rumah terbalik betul2 tepi jalan ke kundasang. Nampak dari jalan utama.

Bye bye kundasang.. Sampai kk kami terus check in hotel tabung haji. Dah cukup luas utk ina 4 branak.



Malam plak kuar mkn je kat imago mall. Sempat tengok tarian tradisional masyarakat sabah. Nama tarian ina xtau.



Abg amzar berminat sangat nak tau.. Dia intai sampai ke depan.




Semua dah mkn jom balik tidur.. Esok ke zoo, tanjung aru, todak water front.