Followers

Sunday, 26 May 2013

Insyaallah bakal rumah baru

Sekarang ni agak bz sbb asyik kena jenguk bakal umah baru.. perlukan banyak perhatian memandangkan hb duk jauh kan. huahuhahuah..

kali ni nak bercerita bakal umah baru kami.. entri ni bukan nak menunjuk2 tau.
just nak sharing2 pengalaman nak masuk umah baru ni nga korang semua. umah kami beli ni jenis semi-d. kocik aje.

insyallah.. ni umahnye.  taraaaa....




khamis lepas dah siap pasang grill umah. kontraktor nak kitaorg pasang grill dulu sebelum dia wayeringkan.. coz risau kena curik lak segala jenis wayar tu nnt.

so ni la grill yg dah dipasang.. corak simple dimple aje. mmg dah lama aim design S cam gni aje. lagi pun guna besi biasa so jimat la ckit. hihihi










kos pasang grill ni abis dlm RM3300 after less RM69 aje.. hihihi xpe la ada gak less nyer kan. walaupun ada ckit cacat celanye.. bila dah settle semua kami boleh berpuas ati gak la dgn grill ni.. lgpun dah xnak pening2kan kepala pk hal grill. grill umah ni org melayu abag zul.. ntah pe dah syarikatnye.

ni kawasan tepi umah.. tgh usha2 blog kwn2 yang dah deko2 laman tuk carik idea nak deko2 laman lak nnt... sesape yg punya idea sharing2 la ye.



yang ni lak dapurnye.. sempit aje.. banyak yg dah dipikirkan utk area ni. tunggu next entri yer.



ruang tamu yg masih bersepah dengan brg2 tukang umah. penuh tong cat.. umah ni dah cat tau.. kami pilih semua warna putih.. konon2nye nnt senang nak macth nga pe2 aje warna perabot.. hihihi



next planning lak nak reno umah ni ckit.. pasang awning kat blakang umah, carik lampu kipas dan buat kabinet dapur.. itu aje lah.. xmampu nak buat banyak2. buat yang mane penting aje dulu. nak pindah bila masuk umah ni lum tau lg.. xde set kan date. bila dah settle yg mane perlu insyaallah kami akan berpindah ke sini.. next entri la tuk kabinet dapur dan yg lain2 lg tu ye. tata :-)

Wednesday, 15 May 2013

Promosi AuraWhite Pure L-Glutathione Collagen RM135+free gift +free postage

AURAWHITE PURE L- GLUTATHIONE COLLAGEN
HARGA PROMOSI
HANYA RM135(S)/RM145(S/S)



Promosi Hebat Aura White Sementara ada Stok
Cepat Grab  sebabnya Aura White ni sangat2 lah hot, lagi2 ada free gift...jom2 promosi ni terhad kepada 100 jar sahaja.


FREE GIFT >>>>>>PEMBELIAN SINGLE AURA WHITE
 
[+] PERCUMA 1pc Shaker!
[+] PERCUMA 1pc 3D Mask!
[+] PERCUMA 1pc Collagen Eye Mask!
[+] PERCUMA 1pc Collagen Lip Mask!
[+] PERCUMA 4pcs Foot Detox!
[+] PERCUMA 1pc Beauty Rice Soap!
[+] PERCUMA Delivery By Poslaju!
 
(* free gift ni dari HQ dan sekiranya stok kehabisan HQ berhak menukar dengan apa2 free gift ye.)
 

 
UPGRADE KUANTITI PADA HARGA SAMA.
UPGRADE FROM 3X STEM CEL KPD 5X 
SUPER DUPER AWESOME
HARGA JUALAN BIASA:
RM150(S)/RM160(S/S)
-HARGA TERMASUK KOS POSLAJU
(1 BULAN PENGAMBILAN)


Kini Aura White datang dengan formula baru! Penambaikan yang amat ketara, daripada 400,000mg ke 900,000mg .. Banyak tak banyak uollss ! Memang berbaloi sangat .. Selain tu, ditambah dengan 2 stem cell baru .. Dulu cuma 3 stem cell sahaja, sekarang 5 stem cell ! Apa cell stem yang 5 tu ? Ini dia, TOMATO, APPLE, ROSELLE, SNOW LOTUS & RASPBERRY .. Banyakkan uolls ? Botolnya pun elegan dan tinggi daripada yang dulu .. Mai, mai, mai beli !

PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGABUNGKAN 5 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE, ROSELLE, SNOW LOTUS & RASPBERRY BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN!!!
INOVASI TERKINI GABUNGAN : 
-L-GLUTHATIONE
-TILAPIA COLLAGEN
-VITAMIN C
-HYALURONIC ACID
-TRIPAL STEM SELL PHYTOCELLTEC

INOVASI KECANTIKAN TEKNOLOGI JEPUN
1-KULIT CERAH & GEBU
Diformulasi dengan teknologi dari Jepun mengabungkan Tilapia Collagen, -Glutathione, Vitamin C, Hyaluronic Acid dengan bahan semulajadi yang lain seperti Tomato Stem sell, Epal Stem sell, Rosella stem sell, Lemon, Turnip, Strawberi, Maquiberi, Papaya, Sarang Burung, Astaxanthin, & Pinebark dimana ia bertindak 3 kali ganda mencerahkan kulit, membaiki struktur kulit yang rosak akibat jerawat, pigmentasi serta kulit kering & kasar. Hasilnya kulit lebih putih, halus, licin dan gebu. SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA

2-KECANTIKAN KUKU DAN RAMBUT
Secara teliti ia dapat membantu anda yang mengalami masalah keguguran rambut berminyak atau kulit kepala kering tidak kurang juga yang mengalami kuku mudah patah, berbunga dan kering. Meningkatkan kalsium yang diperlukan oleh tubuh badan member tulang lebih kuat

3-SESUAI BAGI IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU
PGC ini sesuai bagi ibu mengandung dan menyusu kerana kandungan khasiat vitamin yang tinggi ia menyalurkan nutrisi terus kepada bayi di dalam kandungan dan mengalakan pemprosesan susu yang banyak jadi si ibu cantik bersama bayi yang comel

4-LEBIH AKTIF DAN BERTENAGA
Jika dulu anda lesu dan mudah penat PGC boleh membantu anda member tenaga serta mengurangkan sakit sendi & otot. Kebiasaan tidak kira lelaki atau wanita bergerak aktif setiap hari kekurangan kolagen & vitamin adalah penyebab utama masalah kelesuan. Aktifkn Hidup Anda !

5-KESIHATAN DALAMAN
Formulasi 3x stem sel phytocelltec pkar kesihatn telah membuat penyelidikan selain PGC ini baik untuk kulit ia juga dapat meningkatkan tahap ketahanan kesihatan tubuh badan, melawan radikal bebas serta membaikpulih sel-sel lama kepada sel- sel baru

FORMULA LENGKAP
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.
RASA YANG LAZAT
Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa.

TANPA BAHAN TAMBAHAN
100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.


KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 900,000MG 
- 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita



TIP-TIP PENJAGAAN KULIT SUPAYA IA MENDAPAT KESAN POSITIF SEBELUM DAN SELEPAS PENGAMBILAN AURA WHITE:
Faktor Utama yang perlu dipertimbangkan :
1. Umur
2. Jenis kulit
3. Jenis produk kosmetik yang selalu digunakan dan persekitaran cara hidup individu seperti bekerja di luar atau dalam bilik berhawa dingin.


Penjagaan kulit secara umum :
1.Memilih produk yang tepat yang sesuai dengan umur dan jenis kulit anda.
2.Elak menggunakan skrub muka yang kasar terutamanya yang berkulit sensitif, dan mempunyai masalah jerawat yang teruk serta sedang mengambil rawatan khas kulit. Ia boleh merosakkan kulit dan menggalakkan pengeluaran melanin.
3.Bagi mereka yang menjalani rawatan intensif masalah jerawat, anda di syorkan pengambilan minuman Aura White kerana ia dapat membantu dan mengurangkan masalah kulit anda.
4. Elakkan memicit jerawat semasa rawatan, ia secara langsung menganggu proses rawatan dengan peluang jangkitan yang tinggi dan menyukarkan proses rawatan.
5. Selepas pengambilan minuman Aura white anda perlu menjaga pemakanan anda supaya kulit anda akan lebih canti dan gebu
6. Tidur yang mencukupi supaya badan anda tidak letih dan lesu
7. Selalu amalkan senaman sekurang-kurang 5 -10 minit
8. Amalkan Minuman Aura White supaya kesan pada kulit anda nampak positif dari sebelum
9. Amalkan minum air putih banyak setiap hari
10.Jangan putus asa
....


 
CARA MINUM AURA WHITE :
1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang
2) Bancuh menggunakan air mineral / plain water biasa.. Tidak di galakkan bancuh menggunakan air panas kerana di khuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang

3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

4) WAJIB minum air masak / mineral / plain water sekurang-kurangnya 3-5 liters sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. Minumlah sediki2 dengan kadar yang cepat..

5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong.. di nasihatkan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas dinner) 

 
Sesuai Untuk Pregnant Mommy jugak tau.. 
Insyaallah kulit gebu-gebus itu dapat kat baby yang bakal lahir juga
 

 
Ibu2 Menyusu juga boleh minum, Aura White ni takde kandungan yang merbahayakan, 100 %  semulajadi & selamat ,tiada tambahan gula,bahan 
 
pengawet,pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia 
 
oleh SGS.. Ianya selamat. 
 
 

 
Untungnya untuk bakal consumer yang minum Aura White ni. 
Banyak keberkesanan pada kulit & badan 
 
 
Iklan Aura White bersama Majalah Wanita

Beberapa persoalan yang sering ditanya pengguna:


a). 1 jar tahan brapa lama?
- Bergantung cara pengambilan. Jika sekali sehari, tahan 2 bulan. Tapi permulaan amal, di sarankan minum lah 2 kali sehari, pagi dan malam. Jadi ia tahan untuk sebulan.. Nak kesan bagus dan cepat kan, jadi minum banyak2 sikit..hehe.. (air bersih juga minum secukup nya ye..)

b). Rasa ia macam mana ye?
- Rasa manis2 buah asli.campuran lemon roselle..:) sedap.. kena cuba sendiri, baru tau..sekali cuba mesti nak minum lagi
c). Jar tu plastik ke tin? Kang berkarat lak, bahaya tu..
- Bekas plastik yang cantik, macam tupperware.. Dah habis isi nanti boleh gantikan dengan biskut..hehe.. :-)
d). Alahan seafood/resdung boleh ambil?
- Boleh. Kolagen ia dari sumber akuatik - ikan talapia, tiada unsur marin. Bahan2 lain dari ekstrak buah juga sarang burung.. sangat bagus untuk kesihatan dalaman selain untuk mencantikkan kulit..
e). Jika ada penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis atau jantung boleh minum ke?
- Aura white selamat untuk semua. Ia minuman bernutrisi bebas gula dan pengawet. Jika makan ubat, jarakkan masa pengambilan. Jika bimbang berlakunya tindakbalas yang teruk, cuba minum dengan dos yang sedikit dulu, setengah scoop..
f). Berapa lama nak nampak halus, cerah, gebu ni?
- Jika konsisten 2 kali sehari, jaga pemakanan dan badan sihat, tentunya kesan terserlah pada kulit dalam tempoh 2 minggu sahaja!!
 
JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA
TERUS HUBUNGI SAYA
WAN NORLINA BT WAN JUSOH
019-9826596

Monday, 13 May 2013

kulat oh kulat

mak aihhh.. trus kuar gambo kulat a.k.a cendawan ye kekawan.
sbb minggu ni adalah minggu kulat sedunia bg kami sekeluarga itu yg nak crita ckit bab kulat ni.

alkisahnye ari kamis lepas, hb bwk balik cendawan 3 guni beras yg saiz 10kg tu. mak aihh punya la banyak cendawan tu kan.

so kami bahagi2 kan la kat sdara mara dan jiran tetangga.. bermula la segala resepi untuk di praktikkan.. itu pun selepas tny makcik google la kan. hahhaha..






1) cendawan goreng

resepi yg paling mudah

- basuh dan toskan cendawan, korang kena pastikan cendawan betul2 kering tau, ni tip nak cendawan goreng tu rangup.

- celup dalam telur

- golek2 kan atas tepung :-) tepung tu just campurkan aje tepung beras, tepung kenturky, tepung gandum, serbuk kari, serbuk kunyit, serbuk perasa, lada hitam. banyak mana? campurkan aje secukup rasa. hihihi aku punya resepi mmg cam g2. main hentam aje.

- goreng la menggunakan minyak yg banyak dan pastikan minyak betul2 dah panas k.

- bolehlah dihidangkan dengan sos kegemaran korang. selamat mencuba. mkn panas2 mmg sgt sdap cendawan goreng ni. lebih2 lg cendawan ni yg tumbuh meliar bkn yg tanam tu tau.

Ni lain2 gambo yg sempat di snap.. tp resepinye korang tny ajelah m.cik google k.





ni cendawan goreng kunyit bercili kot dia punya nama.. yg ni febret hb. buat ni pun sbb hb yg request nak mkn.





yang ni lak cendawan goreng bersama kankung dan telur.. ni nama aku gak yg kasi.. hihihi
ok stop la cite cendawan ni kan.. kat umah masih banyak lg cendawan.. sesapa yg nak sugest pe2 resepi leh la sharing2 kat cni k.


Sunday, 12 May 2013

DEKORASI RUMAH

Bukan nak deko rumah pun.. sesaje nak kongsi gambar yg di ambil dari makcik google.
jom layan gambar2 kat bawah ni yer. mane la tau kan sedikit sebanyak memberi inspirasi kat korang yg nak mendeko-deki rumah baru masing2.

1) ni ruang tamu. suci dan segar kombinasi warnanye tu kan.

2) master bedroom... senada dengan tema ruang tamu

3) bilik anak. seharusnya lah ceriakan. :-)





4) dapat dapur secantik ni sayang lak nak main masak2 nnt.. hihihi




mmm korang perasan x tema ni caler ijau itam dengan background putih..... lawa gak kan. memberi suasana yg tenang dan damai. sejuk mata memandang. balik keje penat2, tgk umah cam gni mmg best. aishhh berangan lak.

5) laman pun mestilah cantik.. xkan deko dlm umah aje.. ni idea bg laman lak.


ok .. ini aje dulu la gambar2 nye.. nnt cari tema warna lain lak. pe pendapat korang kalau rumah tema warna merah itam backgroung putih? cantik x?