Followers

Sunday, 12 February 2017

Shoping online

Dah lama menyepi.. Tiba2 arini kuar tajuk shoping on9.

Maybe sbb arini terima barang paling bnyk kot.

Zaman sekarang ni tak yah kuar kemana pun duit boleh abis gak. Terutama mak2 cam ina ni. Sikit2 baju anak, mainan anak, buku anak. Rambang mata.. Semua nak beli. Brg mak pun tumpang sekali.





Baju t-shirt murah yg amat.. Terus beli banyak2 tuk bais.


Beli online ni kdg jauh lebih murah dari yg jual2 kat mall. Mmg kadang tu kualiti brg kite xpasti lg kan.. Dan sbb tu gak lah ina kalau dah biasa beli dgn seller tu akan ulang beli dgn dia lah.. 

Pantang kalau dengar harga murah. Nak grab semua. Kat ofis pun ramai kwn2 yg niaga. Jual mcm2 gak. Xyah sesak2 nak cari kat wakaf che yeh ke apa .. Pilih je yg kwn2 bentang kat dpn mata. Dan harga pun mmg murah.

Seronok jadi mak2 ni.. Seronok abiskan duit beli tuk anak. Hiiii

Wednesday, 1 February 2017

Cermin Ikea di Ruang Tamu

tunaikan janji haritu
pasal cermin ikea dengan bingkainya hitam berkerawang tu
sebelum ni ina tak tahu nak letak mane
bila cadangan asalnya berubah terus blurrr

lama gak benda tu tersadai
idea datang pun tetiba je
bukak mata pagi sabtu tu terus rasa nak letak kat ruang tamu
gigih ina alihkan frame kufi ketepi
laju2 mintak abg gewe drillkan



hasilnya memuaskan hati ina
kat mata ina dah ok (ayat syok sendiri)
sebelum ni dinding ni terasa masih kosong
walaupun dan ada meja konsol dan 4 ketul frame kufi

duk pikir gak apa patut ditambah
mungkin kerusi sebiji letak tepi meja konsol tu
sebijik aje kalau kerusi sbb kalau letak kedua2 belah
akan ganggu laluan masuk

atau boleh letak pokok pelesu sepohon kat situ
atau atas meja konsol tu letak table lamp pulak

mak aishhh banyaknya verangan.. kihkihkih
benda free keennn

gambar ulang-ulang sempat ina ambik
masih banyak perlu tambah baik
kayuh pelan-pelan