Followers

Wednesday, 10 September 2014

Projek Pasang Paving Block (tapak gajah)

Lama dah berangan nak pasang paving block ni
sebab utamanya depan umah ina berpasir
menyebabkan area depan umah menjadi
kegemaran kucing untuk melepaskan hajat

uhhh... mmg tak senonoh betulkan
dengan baunya semerbak
tak sesuai aroma sebegitu menyambut tetamu yang datang


huahuahuah... stress tuan rumah okeh.


bermula la pencarian paving block idaman kalbu
hihihi xde lah yang secangih mane
over ayat aje tu

pengalaman ina dan husband la
yang korang kena tau atau ambik tau sebelum beli
paving block ni

1. ukuran keluasan tempat yang nak dicover dengan paving block tu
2. jenis paving block yang korang nak contoh cam kat bawah ni

tapak gajah dan tapak kacang yang biasa orang pasangkan
sebenarnya banyak lagi bentuk lain

maklumat ni boleh cari dengan makcik google tau
setiap jenis berbeza tau bilangan dalam ukuran 1 meter persegi

yang kami pilih bee pave.. bentuknya cam gambo bawah ni
bentuk ni memerlukan 46 biji dalam 1 meter persegi
harga seketul 90 sen aje


biasanya serahkan aje pada tokei kedai tu
dia akan kira brape bijik yang perlu dibeli
tapi.... menjadi satu kelebihan sekiranya korang
boleh kira sendiri
maklum lahkan tokei tu dia niaga

nanti dah siap pasang keseluruhan ina cite balik
kos beli paving stone tuk umah ina ni dalam 2K
upah lum bayar lagi sebab lum siap lagi kan